Κυριακή 15 Απριλίου 2007

Επιβράδυνση της οικονομίας των ΗΠΑ

Επιβράδυνση της οικονομίας των ΗΠΑ



Ελαχιστοποίησε, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τις ανησυχίες για τον αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία που θα έχει η επιβράδυνση του αναπτυξιακού ρυθμού στις ΗΠΑ. Προέβη, παράλληλα, στην εκτίμηση ότι η συνεχιζόμενη εξασθένηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου θα βοηθήσει στη συρρίκνωση του δυσθεώρητου ελλείμματος του αμερικανικού ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, χωρίς να εισέλθει σε ύφεση η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Επιδιώκοντας να διασκεδάσει τις ανησυχίες ότι οι βραδείς ρυθμοί ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας - 3,3% το 2006 και 3,2% το 2005 και σύμφωνα με τις πλέον πρόσφατες εκτιμήσεις της Fed μεταξύ 2,5% και 3% το 2007 - θα επηρεάσουν αρνητικά την παγκόσμια οικονομία, ειδικά τις οικονομίες χωρών με ισχυρούς εμπορικούς και χρηματοοικονομικούς δεσμούς με τις ΗΠΑ, το ΔΝΤ σημειώνει τον τοπικό χαρακτήρα της αμερικανικής πτωτικής στροφής. Τη μεγαλύτερη συμβολή στην επιβράδυνση έχει η πτώση της κατασκευαστικής δραστηριότητας και η μείωση των πωλήσεων νέων κατοικιών και η σχέση αυτού του κλάδου με το εξωτερικό εμπόριο είναι μικρή, υπενθυμίζει ο διεθνής οργανισμός.

Κατά μέσον όρο, εκτιμά το ΔΝΤ, οι οικονομίες των στενών εμπορικών εταίρων των ΗΠΑ θα υποστούν τις μεγαλύτερες συνέπειες μιας επιβράδυνσης ρυθμού ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας. Μια επιβράδυνση κατά 1% του αναπτυξιακού ρυθμού στις ΗΠΑ θα έχει ως αποτέλεσμα μείωση κατά 0,2% του ΑΕΠ στη Λατινική Αμερική και κατά 0,4% του ΑΕΠ στο Μεξικό και τον Καναδά.

Κυριακή 8 Απριλίου 2007

Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: