Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2007

ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Με κεντρικό μήνυμα «Η ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!» ξεκινάει τον Δεκέμβριο 2007 σειρά ενεργειών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας με στόχο την προώθηση της Ευρυζωνικότητας και την ενημέρωση των πολιτών για τα οφέλη της άμεσης υλοποίησης έργου εγκατάστασης συστήματος δωρεάν παροχής ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Η προσπάθεια αυτή αποτελεί μια πρωτοβουλία της νέας νομαρχιακής αρχής της Μαγνησίας και του Νομάρχη της κ. Απόστολου Παπατόλια, η οποία πραγματοποιείται από ομάδα εθελοντών.

Ο τρόπος διαχείρισης του έργου μέχρι σήμερα αλλά και συνέχισης των διαδικασιών περαιτέρω υλοποίησής του, στηρίζεται στην ευρεία κοινωνική διαβούλευση, δίνοντας, με αυτό τον έμπρακτο τρόπο, το στίγμα της νέας διοίκησης του νομού, που διέπεται από τις αρχές της ανοικτής και φιλικής διοίκησης, της σταθερά προσανατολισμένης στην δημιουργία μίας διαφανούς σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ Νομαρχίας και Πολίτη.

Για την πιλοτική εφαρμογή του ασύρματου δικτύου, έχουν ήδη εγκατασταθεί, με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και του ΚΕΤΕΑΘ, καθώς και την υποσήριξη χορηγών, τέσσερα σημεία ασύρματης πρόσβασης στο κέντρο της πόλης του Βόλου και συγκεκριμένα στην πλατεία του Ιερού ναού του Αγ. Νικολάου και των γύρω από αυτή εμπορικών δρόμων.

Με την ολοκλήρωση του εν λόγω έργου, η ΝΑΜ φιλοδοξεί να καλύψει ολόκληρο το Νομό Μαγνησίας με ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο.

Το έργο έχει διττό ρόλο και στοχεύει να εξυπηρετήσει:

Α) να καταστήσει την ευρυζωνικότητα ένα ευρύ και προσβάσιμο κοινωνικό αγαθό, καθώς και ένα μέσο για βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του τόπου.

Β) να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα το φαινόμενο της τεχνοφοβίας, να κλείσει το «ψηφιακό χάσμα» και να «χτυπήσει» τον ψηφιακό αναλφαβητισμό

Με το μήνυμα «Η ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!», αντανακλάται η έντονα μεταβαλλόμενη εποχή που ζούμε, η οποία διέπεται από ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο της τεχνολογίας, των ηλεκτρονικών δικτύων και των ευρυζωνικών υποδομών και υπηρεσιών.

Το πρόγραμμα των ενημερωτικών ενεργειών και εκδηλώσεων που θα πραγματοποιήσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, θα κοινοποιηθεί στους Δημοσιογράφους σε Συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2007 και ώρα 18:00 στο Ξενοδοχείο Ξενία Βόλου. Στους Δημοσιογράφους πέραν του Δ.Τ. θα διανεμηθούν ενημερωτικά cd και έντυπα.

Η ενημέρωση του κοινού, θα βασισθεί σε σειρά ενεργειών που θα περιλαμβάνει τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ, έντυπες καταχωρήσεις σε εφημερίδες και περιοδικά, ανάρτηση εξωτερικών διαφημίσεων και τοποθέτηση info kiosk στο σημείο λειτουργίας του hot spot στο κέντρο της πόλης του Βόλου, από το οποίο θα πραγματοποιηθούν οι διαδικασίες συμπλήρωσης ερωτηματολογίων, που αφορούν στον προσδιορισμό του προφίλ των χρηστών του διαδικτύου στο νομό Μαγνησίας και θα διενεργηθούν οι διαδικασίες δημόσιας κλήρωσης για τη δωρεάν παροχή 15 φορητών υπολογιστών και 10 ευρυζωνικών συνδέσεων στο διαδίκτυο, στους συμμετέχοντες πολίτες.

Τέλος, την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2007 και ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθεί, στο σημείο λειτουργίας του hot spot, δηλαδή μπροστά από τον προαύλιο χώρο του ιερού ναού του Αγ. Νικολάου, εορταστική εκδήλωση με την συμμετοχή του μουσικού συγκροτήματος «48 ώρες» καθώς και άλλων τοπικών σχημάτων ηλεκτρονικής μουσικής, προκειμένου το κοινό να δοκιμάσει τη δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο, καθώς και τη λειτουργία του infokiosk, μέσω του οποίου θα είναι δυνατή η συμπλήρωση των ερωτηματολογίων και η συμμετοχή στο διαγωνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: