Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2007

Το αδιαχώρητο παρατηρήθηκε χθες σε κεντρικά εκλογικά τμήματα στην ψηφοφορία για ανάδειξη αρχηγού

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2007




ΠΑΣΟΚ:Μεγάλη συμμετοχή στη Μαγνησία



Με καθυστέρηση μιας ώρας ξεκίνησε η on line σύνδεση λόγω προβλημάτων πρόσβασης στο σύστημα

Με σημαντική προσέλευση μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ διεξήχθησαν χθες στη Μαγνησία οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στο Κίνημα.
Το αδιαχώρητο παρατηρήθηκε από νωρίς το πρωϊ στα κεντρικά εκλογικά τμήματα του Βόλου, ενώ δεν έλειψαν και σοβαρά προβλήματα στην οργάνωση της ψηφοφορίας, τα οποία ωστόσο αντιμετωπίστηκαν μια ώρα αφότου άνοιξαν οι κάλπες.
Η προσέλευση των πολιτών ήταν μεγάλη στην κρίσιμη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και σε πολλές περιπτώσεις διατυπώθηκαν παράπονα για την διεξαγωγή της ψηφοφορίας καθώς στα εκλογικά κέντρα του Διαύλου, της Νομαρχιακής και της Νέας Ιωνίας σχηματίζονταν «ουρές».
Σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός ότι απαιτήθηκε χρόνος μέχρι να επαληθευθούν τα στοιχεία του κάθε ψηφοφόρου, ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κάποιος να διπλοψηφίσει.
Τα προβλήματα, που αφορούσαν το online σύστημα κυριάρχησαν στην χθεσινή διαδικασία.
Με καθυστέρηση μιας ώρας ξεκίνησε η on line σύνδεση σε όλα τα εκλογικά τμήματα λόγω προβλημάτων πρόσβασης στο σύστημα.
Από τις εννέα ως τις δέκα το πρωϊ η καταγραφή των ψηφοφόρων γινόταν με «χειροκίνητο» σύστημα σε όλα τα εκλογικά τμήματα.
Τελικά η ψηφοφορία διεξήχθη με ηλεκτρονικό σύστημα σε 20 από τις 39 κάλπες, γεγονός που προκάλεσε πολλές δυσαρέσκειες σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που υποστήριξαν ότι το «χειροκίνητο σύστημα» δεν διασφαλίζει από τον κίνδυνο διπλοψηφιών.
Στα νησιά των Σποράδων οι εκλογές αφενός διεξήχθησαν με χειροκίνητο σύστημα, αφετέρου οι δημοτικές οργανώσεις τύπωσαν ακόμη και ψηφοδέλτια καθώς το απαγορευτικό απόπλου λόγω των ισχυρών ανέμων, δεν επέτρεψε την αποστολή υλικού .
Στα εκλογικά τμήματα που υπήρχαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές εξυπηρετούνταν περίπου 50 ψηφοφόροι την ώρα, ενώ πολλές φορές το σύστημα δεν έδειξε «αντοχές» και σημειώθηκαν δεκάλεπτες διακοπές.
Κατά την διάρκεια της διαδικασίας υπήρχαν δύο «ομάδες» ψηφοφόρων. Στην πρώτη «ομάδα» περιλαμβάνονταν τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ, που στις προηγούμενες εκλογές είχαν ψηφίσει για πρόεδρο τον Γιώργο Παπανδρέου.
Τα συγκεκριμένα άτομα λάμβαναν πιστοποίηση πριν ψηφίσουν, γεγονός που καθυστερούσε σημαντικά την διαδικασία.
Στην δεύτερη «ομάδα» συμπεριλαμβάνονταν τα άτομα που έσπευσαν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες ως φίλοι ή νέα μέλη και υπέγραφαν αντίστοιχη αίτηση.
Μεγαλύτερη ταλαιπωρία υπέστησαν όσοι έπρεπε να λάβουν πιστοποίηση.
Οι υπεύθυνοι οργάνωσης των εκλογών απέδωσαν τις καθυστερήσεις στον χρόνο που έπρεπε να καταναλωθεί και για την εγγραφή των νέων φίλων του Κινήματος.
Ακόμη και για τα στελέχη του κόμματος αποτέλεσε έκπληξη η μαζική συμμετοχή των πολιτών και όπως επισημάνθηκε είναι δυνατόν να υπάρξουν αλλαγές ακόμη και σε ποσοστό 50% στην ατζέντα των μελών και των φίλων.
Στα «ευτράπελα» της διαδικασίας καταγράφηκε η προσπάθεια στελέχους του ΛΑΟΣ να ψηφίσει στην Αγριά, το οποίο ωστόσο εντοπίστηκε από μέλη του ΠΑΣΟΚ, που του ζήτησαν να αποχωρήσει από το εκλογικό τμήμα.

Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ
12/11/2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: