Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2007

Δήλωση Γιώργου Α. Παπανδρέου

Θα προχωρήσουμε συλλογικά και συντεταγμένα
18.09.2007

Απευθύνομαι στους δημοκράτες, τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας μας. Αισθάνονται πικραμένοι, πονεμένοι, αγωνιούν για την πορεία της Παράταξής μας, αγωνιούν για την πορεία του τόπου μας. Ο κόσμος θέλει να ειπωθούν όλα και θα ειπωθούν. Το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη έχει τη δύναμη και τις διαδικασίες να βρει τη λύση. Διαδικασίες που αναδεικνύουν θέσεις, αρχές και αξίες. Αυτές που θα μας ενώσουν, ώστε να εγγυηθούμε και πάλι ότι το ΠΑΣΟΚ θα γίνει η πρωταγωνιστική δύναμη Αλλαγής εδώ στην Ελλάδα ξανά. Και αυτές τις διαδικασίες τις εγγυώμαι. Εγγυητής της ενότητας είναι η συλλογικότητά μας. Εγγυητής της ενότητας είναι τα συντεταγμένα όργανα του Κινήματος, ο ίδιος ο Πρόεδρος. Εγγυητές είναι τα μέλη, τα στελέχη μας και η συνείδησή τους, δε χρειάζονται άλλοι εγγυητές. Ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο προοδευτικός λαός θεμελίωσαν το ΠΑΣΟΚ ως Παράταξη δημοκρατική και αυτόνομη. Πάντα με την πίστη ότι κάθε εξουσία πηγάζει από το λαό, εκφράζει το λαό και υπηρετεί το λαό. Συγκρουστήκαμε με όσους ήθελαν να μείνει η Ελλάδα πίσω. Με όσους δεν ήθελαν να αλλάξει η Ελλάδα. Συγκρουστήκαμε με όσους ήθελαν να υπαγορεύουν πολιτικές ή και πρόσωπα ερήμην του Ελληνικού λαού. Αυτή την πολιτική αυτονομία καλούμαστε να διασφαλίσουμε και σήμερα. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος σε όλους. Το ΠΑΣΟΚ δεν χειραγωγείται. Ο Ελληνικός λαός και κανείς άλλος, αποφασίζει, για το ποιος κυβερνά τον τόπο. Είμαι βέβαιος ότι όλοι οι προοδευτικοί πολίτες της χώρας μας, όλα τα στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ, θα περιφρουρήσουν τους δημοκρατικούς μας θεσμούς και την αξιοπρέπειά μας. θα περιφρουρήσουν την πολιτική αυτονομία του Προοδευτικού μας Κινήματος. Εγώ αυτή τη μάχη θα δώσω και ενωμένοι θα την κερδίσουμε.
Απευθύνομαι στους δημοκράτες, τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας μας. Αισθάνονται πικραμένοι, πονεμένοι, αγωνιούν για την πορεία της Παράταξής μας, αγωνιούν για την πορεία του τόπου μας. Ο κόσμος θέλει να ειπωθούν όλα και θα ειπωθούν.

Το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη έχει τη δύναμη και τις διαδικασίες να βρει τη λύση. Διαδικασίες που αναδεικνύουν θέσεις, αρχές και αξίες. Αυτές που θα μας ενώσουν, ώστε να εγγυηθούμε και πάλι ότι το ΠΑΣΟΚ θα γίνει η πρωταγωνιστική δύναμη Αλλαγής εδώ στην Ελλάδα ξανά. Και αυτές τις διαδικασίες τις εγγυώμαι.

Εγγυητής της ενότητας είναι η συλλογικότητά μας. Εγγυητής της ενότητας είναι τα συντεταγμένα όργανα του Κινήματος, ο ίδιος ο Πρόεδρος. Εγγυητές είναι τα μέλη, τα στελέχη μας και η συνείδησή τους, δε χρειάζονται άλλοι εγγυητές.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο προοδευτικός λαός θεμελίωσαν το ΠΑΣΟΚ ως Παράταξη δημοκρατική και αυτόνομη. Πάντα με την πίστη ότι κάθε εξουσία πηγάζει από το λαό, εκφράζει το λαό και υπηρετεί το λαό. Συγκρουστήκαμε με όσους ήθελαν να μείνει η Ελλάδα πίσω. Με όσους δεν ήθελαν να αλλάξει η Ελλάδα. Συγκρουστήκαμε με όσους ήθελαν να υπαγορεύουν πολιτικές ή και πρόσωπα ερήμην του Ελληνικού λαού. Αυτή την πολιτική αυτονομία καλούμαστε να διασφαλίσουμε και σήμερα. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος σε όλους. Το ΠΑΣΟΚ δεν χειραγωγείται. Ο Ελληνικός λαός και κανείς άλλος, αποφασίζει, για το ποιος κυβερνά τον τόπο.

Είμαι βέβαιος ότι όλοι οι προοδευτικοί πολίτες της χώρας μας, όλα τα στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ, θα περιφρουρήσουν τους δημοκρατικούς μας θεσμούς και την αξιοπρέπειά μας. θα περιφρουρήσουν την πολιτική αυτονομία του Προοδευτικού μας Κινήματος. Εγώ αυτή τη μάχη θα δώσω και ενωμένοι θα την κερδίσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: